Babinet.cz  /  Recepty  /  Králík po venkovsku

Králík po venkovsku

15.2.2006 - Redakce Babinet
  • 1 králík
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 g másla
  • 0,2 l bílého vína
  • 20 g suchých hub
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 40 g cibule
  • bazalka
  • sůl
  • vývar
Nachystaného králíka nakrájíme na kousky, obalíme v mouce a opečeme na másle ze všech stran. Opečené porce polijeme vínem, přidáme houby předem namočené v teplé vodě, okapané a nakrájené na kousky, sekanou petrželovou nať, drobně nakrájenou cibuli, bazalku a sůl. Necháme dusit asi 10 minut, podléváme vývarem. Měkkého králíka vyndáme, upravíme na mísu, šťávu propasírujeme a přelijeme na králíka.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz