Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Žabí stehýnka po zámuřsku

Žabí stehýnka po zámuřsku

24.4.2006 - redakce Babinet.cz
  • 60 žabích stehýnek
  • 150 g tuku
  • 250 g cibule
  • 3 dl kysané smetany
  • lžička červené papriky
  • petrželka
  • sůl

Žabí stehýnka očistíme a pořádně omyjeme. Cibuli a petržel nakrájíme. Stehýnka opečeme na tuku, přidáme opraženou cibuli, posypeme je petrželkou a paprikou a přelijeme kysanou smetanou. Osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, dokud stehýnka nezměknou. Potom je vyjmeme z pánve, uložíme do mísy a přelijeme omáčkou. Pokud je omáčka řídká, necháme ji ještě chvíli vařit, aby zhoustla. Žabí stehýnka podáváme s pohankovou kaší nebo bramborovými knedlíky. Doporučujeme víno: suché nebo polosuché z oblasti podél řeky Drávy.

 

Zdroj: slovinsko.unas.cz

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz