Babinet.cz  /  Recepty  /  Kuřecí a vepřové adobo

Kuřecí a vepřové adobo

23.3.2006 - Redakce Babinet
  • 1 šálek vinného octa
  • 1 šálek vody
  • 2 lžíce rozsekaného česneku
  • 2 lžičky soli
  • 2 bobkové listy
  • půlka lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 450 g kuřecího masa nakrájeného na nudličky
  • 900 g vepřového masa nakrájeného na kostky
  • sojová omáčka
  • olej
Do hrnce dejte ocet, vodu, česnek, sůl, bobkové listy a pepř a přiveďte k varu. Pak přidejte maso a vařte asi 30 minut. Jemně polijte sojovou omáčkou a vařte dalších 10 minut. Maso vyjměte a omáčku přelijte do mísy. Do hrnce dejte olej a uvařené maso osmahněte dohněda. Potom olej z hrnce slijte a vraťte zpět maso k omáčce. Podávejte s rýží. Jde o původní filipínský recept.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz