Babinet.cz  /  Recepty  /  Jazyk s polskou omáčkou

Jazyk s polskou omáčkou

27.12.2006 - Redakce Babinet
3 vepřové nebo jeden hovězí jazyk předem uvařený, cibule, cukr, 1/2 litru vývaru, lžíce octa, černý kuličkový pepř, hřebíček, nové koření, bobkový list, sůl, 60 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce pikantní zavařeniny, sklenička červeného vína, šťáva a kůra z poloviny citrónu. Na lžíci másla zpěníme kolečka cibule a přisypeme krystalový cukr. Mícháme, dokud nezačne žloutnout a karamelizovat. Zalijeme vývarem, přidáme všechno koření a povaříme asi 1/4 hodiny a necháme vychladnout. Z másla a mouky usmažíme jíšku, zalijeme vývarem a provaříme. Vzniklou omáčku dochutíme citrónovou šťávou a zavařeninou, rozvaříme a přidáme víno. Podle chuti přecedíme a ochutíme citrónovou kůrou. Lze přidat i rozinky a nudličky mandlí. V horké omáčce prohřejeme plátky jazyka a podáváme s knedlíkem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz