Jazyk s polskou omáčkou
3 vepřové nebo jeden hovězí jazyk předem uvařený, cibule, cukr, 1/2 litru vývaru, lžíce octa, černý kuličkový pepř, hřebíček, nové koření, bobkový list, sůl, 60 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce pikantní zavařeniny, sklenička červeného vína, šťáva a kůra z poloviny citrónu.
Na lžíci másla zpěníme kolečka cibule a přisypeme krystalový cukr. Mícháme, dokud nezačne žloutnout a karamelizovat. Zalijeme vývarem, přidáme všechno koření a povaříme asi 1/4 hodiny a necháme vychladnout. Z másla a mouky usmažíme jíšku, zalijeme vývarem a provaříme. Vzniklou omáčku dochutíme citrónovou šťávou a zavařeninou, rozvaříme a přidáme víno. Podle chuti přecedíme a ochutíme citrónovou kůrou. Lze přidat i rozinky a nudličky mandlí. V horké omáčce prohřejeme plátky jazyka a podáváme s knedlíkem.
Další recepty
-
Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
Pašijový nebo-li svatý týden pokračuje, kdy toto období se značně projevuje také v kuchyni, jelikož...
-
Tradice na talíři: Velikonoční recepty z české kuchyně
Velikonoce jsou časem nových začátků, jarního probuzení, a často také rodinných setkání...
-
Velikonoce po francouzsku: ozvláštněte sváteční tabuli snadno a stylově
Nudí vás tradiční velikonoční recepty bez nápadu, ale nechcete na poslední chvíli...
-
Strava na Zelený čtvrtek: Oživení tradice
Před sebou máme Zelený čtvrtek. V tento den se má jíst především zelená strava, a to od...
Oblíbené recepty
- Připravte si doma skvělé kari jako z indické restaurace
- Přezrálé banány nevyhazujte! Upečte z nich lahodnou buchtu
- Připravte se na jaro včas. Velikonoční pečeně na rozmarýnu. Tradiční chuť po řadu generací
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Krémová květáková polévka patří na sváteční stůl. Jeden talíř nikdy nestačí!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)