Babinet.cz  /  Recepty  /  Játra s pomerančovou omáčkou

Játra s pomerančovou omáčkou

16.3.2006 - Redakce Babinet
  • 600 g vepřových jater
  • 1/8 l mléka
  • 1 a 1/2 šálku dlouhozrnné rýže
  • 3 cibule
  • 2 lžičky kari
  • 3 šálky drůbežího vývaru z kostky
  • 4 pomeranče
  • 50 g cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • trocha kuchyňského škrobu
  • koření
  • mouka
  • 50 g másla
Játra nakrájíme na pruhy a na 2 hodiny vložíme do mléka. Rýži se dvěma nadrobno nakrájenými cibulemi, kari a drůbežím vývarem přivedeme do varu a pak pod pokličkou dusíme. Pomeranč dobře oloupeme a nakrájíme na plátky. Zbývající tři vymačkáme na šťávu. Cukr necháme na mírném ohni zkaramelizovat a spolu s ním necháme zhnědnout zvývající nakrájenou cibuli. Přidáme pomerančovou a citrónovou šťávu a asi 5 minut provaříme. Škrob rozmícháme ve studené vodě, omáčku jím zahustíme a dochutíme kořeným. Do omáčky dáme prohřát řezy pomeranče. Játra osušíme, poprášíme moukou a na tuku prudce opečeme po obou stranách. Servírujeme s kopečky rýže a řezy pomeranče. Omáčku podáváme zvlášť.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip