Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Játrové kari

Játrové kari

20.2.2006 - Redakce Babinet
  • 500 g jater
  • 3 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 feferonky
  • 250 g rajčat
  • 60 g másla
  • 2 lžíce jogurtu
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička horkého koření
  • 1 lžička chilli nebo pálivé papriky
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku
  • 1/2 lžičky tlučeného kmínu
  • sůl

Játra nakrájíme na kousky. Nasekáme cibuli a nakrájíme rajčata a osmažíme je na másle. Pak přidáme utřený česnek, nadrobno nakrájená játra. Asi po pěti minutách dodáme jogurt a ostatní koření a ještě chvíli necháme probublávat. Pak mírně podlejeme a dusíme doměkka. Nakonec osolíme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz