250 g přírodní dlouhozrnné rýže, 1/2 l vody, 1/4 kostky zeleninového vývaru, 1 cibule, 3 stonky tymiánu, 2 malé papriky, 200 g salátové okurky, 2 rajčata, 700 g rybího filé, 2 lžíce olivového oleje, 100 g zahuštěné smetany, mletý pepř, troška zelené petrželky, kopru a kerblíku (máte-li), 1 lžička másla, sůl
Rýži vložíme do vody s kostkou vývaru, přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 30 minut doměkka.
Mezitím oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme na jemné plátky. Z omytého a osušeného tymiánu otrháme lístky. Omytou papriku rozkrojíme na osminky, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme na čtvrtky, semena odstraníme a okurku nakrájíme na drobné kousky. Rajčata vložíme do vroucí vody, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Silnější filé rozkrojíme na dva plátky o síle prstu.
V kastrolu rozehřejeme olej, vložíme cibuli, tymián a zpěníme na mírném ohni. Přidáme papriku, okurky a dusíme na středním ohni 2 minuty.
Na zeleninu položíme rybu, rajčata a povrch přelijeme zahuštěnou smetanou. Osolíme, opepříme a ještě podusíme 5 minut.
Omyté bylinky jemně nasekáme a zamícháme je spolu s másle k rýži.
-
Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník
Jak se všeobecně ví, muži dokážou v kuchyni leckdy kouzlit, ne nadarmo je většina šéfkuchařů...
-
Chalupářský boršč: Selská pochoutka s klobásou
Boršč je hustá polévka, která patří k ruské, ukrajinské i polské klasické...
-
Rybí filé na česneku. Rychlý a snadný pokrm, který ocení i děti
Ryby jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka, což je věc již všem známá....
-
Rebarborový ráj: Od dezertů po alkohol
A naše rebarborová jízda pokračuje dále. V úvodním prvním díle jsme se zaměřili na...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)