Babinet.cz  /  Recepty  /  Losos s čekankou, rajčaty a bazalkou

Losos s čekankou, rajčaty a bazalkou

16.3.2006 - Redakce Babinet
  • 2 hlavičky čekanky
  • 1 velké rajče
  • snítka čerstvé bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • šťáva ze 2 citronů
  • 600 g lososových filetů
  • sůl
  • pepř
Nakrájete listy čekanky na proužky. Rajče oloupejte (vložte na chvíli do vroucí vody a poté půjde lehce oloupat). Lehce osmahněte 2 minuty slupku z rajčete společně s lístky bazalky na olivovém oleji. Semínka z rajčete také odstraňte a zbytek nasekejte. Z citronové šťávy, olivového oleje, soli a pepře umíchejte dresink. Přidejte trošku olivového oleje do pánve a osmahněte lososa po obou stranách na vyšším plameni dohněda, asi 5 minut. Dejte lososa na talíře, obložte jej listy čekanky a nasekaným rajčetem. Rybu polijte dresinkem a ozdobte směsí bazalky a slupky rajčete.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip