Babinet.cz  /  Recepty  /  Tuňák pečený

Tuňák pečený

26.2.2006 - Redakce Babinet
  • porce tuňáka
  • citronová šťáva
  • česnekové stroužky
  • směs koření na ryby
  • hladká mouka
  • olej
Rozmrzlé a osušené porce nasolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme buď rozetřeným česnekem,nebo směsí koření na ryby a necháme odležet. Pak jej zaprášíme hladkou moukou a na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova opečeme. Podáváme s bramborami či hranolkami. Pokud jste koupili porce z menších tuňáků, což jsou vlastně odřízlé plátky napříč celého trupu, dávejte při pečení pozor a při položení porce na olej ji okamžitě obraťte, aby nedošlo k jednostrannému pnutí svaloviny a porce se nezkroutily. U čtvrtek z velký tuňáků toto nebezpečí nehrozí. Maso z tuňáků nemá vůbec žádné jemné svalové kůstky, hodí se tedy i pro děti.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz