Babinet.cz  /  Recepty  /  Rachal - zapečená ryba

Rachal - zapečená ryba

26.2.2006 - Redakce Babinet
  • 8-10 středně velkých brambor
  • 3 velké cibule
  • 1-2 lžíce másla
  • 1 1/2 hrnku smetany
  • 2 vejce
  • cca 1/2 kg uvařené ryby {treska, hejk nebo i kapr}
  • sůl
  • pepř
Oloupané brambory nakrájíme na velmi tenké plátky. Na rozehřátém másle osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Do máslem vymazané zapékací mísy pak střídavě vkládáme vrstvy brambor, ryby a cibule {začínáme a končíme bramborami}. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Nakonec zalejeme smetanou rozšlehanými vejci a trochou soli. Zapékáme cca 45 min. až jsou brambory dozlatova upečené. Mňam! Recept pochází ze židovské kuchyně.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz