Babinet.cz  /  Recepty  /  Filé zapečené se žampiony

Filé zapečené se žampiony

26.2.2006 - Redakce Babinet
  • 600 g rybího filé
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 4 lžíce másla
  • 1/4 l suchého bílého vína
  • 250 g žampionů
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 1/4 l smetany
  • 2 žloutky
  • 4 lžice strouhaného eidamu
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • sůl
  • pepř
Filé osušte, rozporcujte na 4 kusy. Cibuli oloupejte, mrkev očistěte a nastrouhejte na plátky, spolu poduste do sklovita na 2 lžících másla, přidejte bílé víno a nechte přejít varem. Rybu a vinnou omáčku vložte do nákypové formy, přiklopte a pečte (175 stupňů C). Šťávu proceďte. Mezitím houby očistěte a nakrájejte na plátky. Máslo při střední teplotě rozpusťte a houby na něm 2 minuty restujte, pak vyjměte. Mouku vmíchejte do šťávy z ryb, zakvedlejte smetanu a vařte 10 minut. Opatrně vmíchejte houby a žloutky, omáčku dochuťte. Rybu zalejte omáčkou, posypte sýrem a zapečte (250 stupňů C). Posypte petrželkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz