Babinet.cz  /  Recepty  /  Filé po tyrolsku

Filé po tyrolsku

26.2.2006 - Redakce Babinet
  • 750 g rybího filé
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva
  • 50 g oleje
  • 50 g rostlinného tuku
  • 250 g rajčat
  • 5 vajec
  • 100 g strouhaného ementálu
  • 1 dl bílého vína
  • muškátový květ
  • zelená petrželka
Částečně rozmrazené filé naporcujeme, osolíme, opepříme a na horkém oleji po obou stranách opečeme doměkka. Pekáček nebo zapékací misku vytřeme rostlinným tukem, vložíme filé, poklademe plátky oloupaných rajčat (rajčata spařte horkou vodou a oloupejte), zalijeme zálivkou připravenou z rozšlehaných vajec s vínem, strouhaným sýrem, solí a muškátovým květem. Pečeme v předem vyhřáté troubě, až zálivka ztuhne. Podáváme s brambory.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz