Babinet.cz  /  Recepty  /  Filé po selsku

Filé po selsku

26.2.2006 - Redakce Babinet
  • 1 kg rybí filé
  • 2 dl červené víno
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 malý celer
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • vývar
  • máslo
  • hladká mouka
  • sůl
Napůl rozmrazené opláchnuté filé necháme okapat a nasolíme jej. Cibuli, mrkev, petržel a celer nakrájíme na kolečka či kostičky a dusíme společně s ví nem a přiměřeným množstvím pepře, nového koření a bobkového listu. Do vařícího základu vložíme filé a asi po 15 minutách jej vyndáme. Šťávu zjemníme máslem, zaprášíme hladkou moukou a rozředíme vývarem a vše povaříme. Pak ji propasírujeme přes hustý cedník. Porce filé na talíři omáčkou přelijeme a podáváme s brambory.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz