Babinet.cz  /  Recepty  /  Krevetové kari po goánsku

Krevetové kari po goánsku

20.2.2006 - Redakce Babinet
  • 300 g vařených krevet
  • 2 cibule
  • 8 stroužků česneku
  • 8 feferonek
  • 4 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička horkého koření
  • 1 lžička sladké papriky
  • máslo
  • citron
  • sůl
Rozvařený kokos smícháme se vším kořením, hořčicí, utřeným česnekem a jemně nasekanými feferonkami a osolíme. Jednu cibuli nasekáme nadrobno a na másle osmažíme dozlatova. Přidáme směs koření, druhou cibuli nakrájenou na kolečka a krevetí maso a dusíme, až šťáva zhoustne. Pak ochutíme citronem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz