Babinet.cz  /  Recepty  /  Ravioli plněné houbami

Ravioli plněné houbami

4.6.2006 - Redakce Babinet
  • 4 listy taženého těsta
  • 3 lžíce rostlinného tuku
  • olej
  • 200 g větších žampionů
  • 2 řapíky celeru
  • 2 rozetřené stroužky česneku
  • 1 menší pórek
  • 1 vejce
  • 2 lžíce strouhaného parmezánu
  • sůl
  • pepř
Na pánvi rozehřejte máslo nebo rostlinný tuk a osmahněte na něm česnek a na kolečka nakrájený pórek 2-3 minuty. Přidejte nasekaný celer a žampiony a smažte dalších 4-5 minut, až změknou. Ztlumte oheň a vmíchejte rozšlehané vejce a strouhaný parmezán. Osolte a opepřete. Listy těsta položte na pracovní desku a každý rozřízněte na devět čtverců. Lžící dejte trochu náplně doprostřed čtverce a jeho okraje potřete máslem nebo rostlinným tukem. Nahoru položte druhý čtverec a okraje spojte tak, aby vznikl balíček. Olej rozpalte na 180 stupňů Celsia (vyzkoušíte tak, že kostička chleba vhozená do oleje zhnědne do 30 vteřin). Taštičky smažte po várkách 2-3 minuty, až zezlátnou. Vyjímejte je z oleje děrovanou naběračkou a na savých kuchyňských papírech tupováním osušte. Přemístěte je na ohřátou servírovací mísu a podávejte.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz