Babinet.cz  /  Recepty  /  Bramborák podle Florentyny

Bramborák podle Florentyny

21.9.2007 - Redakce Babinet
  • 3/4 kg brambor
  • 80 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200 ml horkého mléka
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžíce sušené majoránky
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • sůl
  • sádlo na smažení
Oškrábejte brambory a nastrouhejte je na jemném struhadle. Nechte stát asi 3 minuty a veškerou vodu, která se mezitím objeví, slijte a co nejlépe vymačkejte. Zalijte brambory horkým mlékem a přidejte ostatní ingredience kromě sádla. Dobře promíchejte. Bramboráky smažte postupně bramboráky na rozehřátém sádle, vždy v množství zhruba jedné malé naběračky těsta na středně velkou pánev. Dobře upečený bramborák je křupavý a uvnitř dostatečně měkký, bez škrobové příchuti syrových brambor. Jakmile trochu vystydne, ztrácí svoji původní křupavost, ale chuti to samozřejmě neublíží. Těsto lze také v jedné dávce upéct v troubě na plechu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz