Cukety plněné olivami, rajčaty a kuskusem
1 cibule, 1 stroužek česneku, 4 cukety (každá o délce cca 20 cm), 1 šálek zeleninového vývaru, 1/4 šálku černých nebo zelených oliv, 2 lžíce kaparů, 400 g BIO provensálské rajské omáčky značky Delvita, 1/4 šálku celozrnného kuskusu, olivový olej, po špetce sušeného koření: majoránky, tymiánu, bazalky, rozmarýnu, lžička mleté červené papriky, sůl, čerstvě mletý černý pepř, petrželka na ozdobu, případně strouhaný sýr Grana Padano - doporučujeme
Nadrobno nasekanou cibuli osmahněte v hrnci na troše olivového oleje dosklovita, přidejte nasekaný česnek a nechte ještě minutu.
Přidejte studenou vodou propláchutý kuskus, bylinky, koření a sůl a osmahněte 3 minuty. Přidejte rajskou omáčku a zeleninový vývar. Přikryjte, přiveďte k varu, zmírněte plamen a vařte asi 20 minut.
Mezitím omyjte cukety a rozkrojte je podélně napůl. Umístěte je do velkého hrnce nebo hlubší, velké pánve řeznou stranou dolů. Zalijte do poloviny vodou, přiklopte pokličkou a přiveďte k varu. Po dosažení varu vařte 5 minut, potom cukety vyjměte a nechte vychladnout.
Vychladlým cuketám lžičkou vydlabte vnitřek, nasekejte jej a ponechejte. Potom předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
Do hotové směsi kuskusu přidejte vnitřky cuket, olivy a kapary. Vařte ještě asi 5 minut.
Hotovou směsí naplňte vydlabané cukety, položte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte 20 minut. Před konzumací nechejte 5 minutek vychládnout a podávejte posypané čerstvou petrželkou nebo strouhaným sýrem Grana Padano - a nebo s obojím.
Další recepty
-
Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
Pašijový nebo-li svatý týden pokračuje, kdy toto období se značně projevuje také v kuchyni, jelikož...
-
Tradice na talíři: Velikonoční recepty z české kuchyně
Velikonoce jsou časem nových začátků, jarního probuzení, a často také rodinných setkání...
-
Velikonoce po francouzsku: ozvláštněte sváteční tabuli snadno a stylově
Nudí vás tradiční velikonoční recepty bez nápadu, ale nechcete na poslední chvíli...
-
Strava na Zelený čtvrtek: Oživení tradice
Před sebou máme Zelený čtvrtek. V tento den se má jíst především zelená strava, a to od...
Oblíbené recepty
- Připravte si doma skvělé kari jako z indické restaurace
- Přezrálé banány nevyhazujte! Upečte z nich lahodnou buchtu
- Připravte se na jaro včas. Velikonoční pečeně na rozmarýnu. Tradiční chuť po řadu generací
- Krémová květáková polévka patří na sváteční stůl. Jeden talíř nikdy nestačí!
- Zdravá večeře? Lehký avokádový salát
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)