8 artyčoků, 3-4 lžíce rýže, 50 g šunky, 50 g tvrdého sýra, petrželka, 1 dl mléka, 100 g čerstvých žampionů, 2 lžíce másla, 1,5 lžíce hladké mouky, sůl, cibule, špetka cukru, muškátový oříšek, citronová šťáva
Artyčoky převázané nití uvaříme v lehce osolené, okyselené a oslazené vodě asi 20 minut.
Ze lžíce másla a mouky připravíme bledou jíšku, rozředíme mlékem, ochutíme solí, muškátovým oříškem, promícháme a povaříme.
Drobně nakrájíme cibuli a žampiony a osmažíme na lžíci másla.
Uvaříme rýži, smícháme s cibulí a žampiony, nakrájenou šunkou a petrželkou a naplníme artyčoky.
Plněné artyčoky uložíme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v horké troubě.
-
Velikonoce po francouzsku: ozvláštněte sváteční tabuli snadno a stylově
Nudí vás tradiční velikonoční recepty bez nápadu, ale nechcete na poslední chvíli...
-
Strava na Zelený čtvrtek: Oživení tradice
Před sebou máme Zelený čtvrtek. V tento den se má jíst především zelená strava, a to od...
-
Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
Máme za sebou Šedivé úterý, i když sluneční svit venku spíše lákal na...
-
Kuřecí Kung Pao - pikantní klasika na vašem stole
Kuřecí Kung Pao je klasickým čínským jídlem, které je známé svou pikantní a...
Oblíbené recepty
- Připravte si doma skvělé kari jako z indické restaurace
- Přezrálé banány nevyhazujte! Upečte z nich lahodnou buchtu
- Připravte se na jaro včas. Velikonoční pečeně na rozmarýnu. Tradiční chuť po řadu generací
- Krémová květáková polévka patří na sváteční stůl. Jeden talíř nikdy nestačí!
- Zdravá večeře? Lehký avokádový salát
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)