Babinet.cz  /  Recepty  /  Artyčoky po milánsku

Artyčoky po milánsku

15.4.2007 - Redakce Babinet
8 artyčoků, 3-4 lžíce rýže, 50 g šunky, 50 g tvrdého sýra, petrželka, 1 dl mléka, 100 g čerstvých žampionů, 2 lžíce másla, 1,5 lžíce hladké mouky, sůl, cibule, špetka cukru, muškátový oříšek, citronová šťáva Artyčoky převázané nití uvaříme v lehce osolené, okyselené a oslazené vodě asi 20 minut.
Ze lžíce másla a mouky připravíme bledou jíšku, rozředíme mlékem, ochutíme solí, muškátovým oříškem, promícháme a povaříme.
Drobně nakrájíme cibuli a žampiony a osmažíme na lžíci másla.
Uvaříme rýži, smícháme s cibulí a žampiony, nakrájenou šunkou a petrželkou a naplníme artyčoky.
Plněné artyčoky uložíme do zapékací mísy, přelijeme omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v horké troubě.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz