Babinet.cz  /  Recepty  /  Špenát s čedarem a vejci

Špenát s čedarem a vejci

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 500 g čerstvého špenátu
  • 40 g másla
  • 2 vejce
  • 2 lžíce strouhaného čedaru
  • sůl
  • osmažené topinky z bílé veky
Špenát očistíme, dobře opereme, spaříme, scedíme a posekáme. Do rendlíku vložíme máslo, špenát, který jsme osolili a okořenili muškátovým oříškem, a necháme dusit asi 10 minut. Potom přimícháme rozšlehaná vejce a strouhaný sýr. Rendlík sundáme z ohně, zakryjeme poklicí a necháme několik minut na teple. Před podáváním přendáme špenát na mísu a obložíme jej smaženými topinkami z bílé veky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz