Babinet.cz  /  Recepty  /  Pórek v křupavém těstíčku

Pórek v křupavém těstíčku

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 4 pórky(bez zelené části)
  • 3 lžíce soli
  • 125 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1/8 l piva
  • 1 lžíce suchého sherry
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • špetka muškátu
  • tuk na pečení
3 litry osolené vody uveďte do prudkého varu. Pórek očistěte, podélně rozkrojte, omyjte a ve stále vřící vodě vařte 2 minuty. Přelijte studenou vodou, nechte okapat, nakrájejte na kousky 5 cm dlouhé a nechte oschnout. Mouku rozkvedlejte s vejci, 1/2 lžičkou soli, vlahým máslem a pivem do hladka, 30 minut nechte odpočinout. Pórek namočte do těsta a smažte v dostatečném množství tuku, až se vytvoří zlatohnědá krusta. Sherry smíchejte se sójovou omáčkou a muškátem a servírujte jako omáčku.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz