Babinet.cz  /  Recepty  /  Pórek po dalmatinsku

Pórek po dalmatinsku

22.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 kg pórku
  • 6 rajčat
  • 2 vejce natvrdo
  • 10-20 zelených oliv bez pecky
  • 1/2 dl bílého vína
  • 1 lžíce krájené petrželky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný sýr
Očištěný pórek příčně nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky. Dáme do kastrolu a dusíme spolu s nakrájenými rajčaty, vínem, olejem, solí a pepřem doměkka. Když pórek změkne a šťáva se zhušťuje, přidáme na půlky nakrájené olivy a petrželku. Krátce prohřejeme spolu s plátky natvrdo vařených vajec. Posypeme strouhaným sýrem a podáváme s vařenými bramborami, k rybě...

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz