Babinet.cz  /  Recepty  /  Kičrí I.

Kičrí I.

18.11.2005 - Redakce Babinet
  • 3 dl mung dálu nebo žlutého loupaného hrachu - namočit přes noc
  • 3 dl rýže
  • 1,5 l zeleniny
  • 1 l vody
  • ghí nebo olej
  • 2 lžičky kmínu
  • 1-2 chilli papričky
  • 1 lžička zázvoru
  • 1 lžička asafoetidy (pokud máte)
  • 1 lžička fenyklu
  • 2 lžička kukrumy
  • čerstvá petrželová nať
  • citron nebo jogurt
V menším hrnci vařte hrách nebo dál v menším množství osolené vody, kterou můžete průběžně dolévat. Ve větším hrnci, raději se silnějším dnem, připravte čóns a poduste na něm zeleninu. Zalijte vodou a uveďte do varu. Když se voda vaří, přisypte promytou rýži a vařte asi 20 minut, dokud není rýže i zelenina měkká. Občas zamíchejte. Potom přidejte doměkka uvařený hrách s vodou a za stálého míchání vařte asi 10 minut, až bude mít kičrí kašovitou hustotu, nakonec přidejte petrželku. Podávejte s citronem a jogurtem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz