Babinet.cz  /  Recepty  /  Chřest s česnekem a kapary

Chřest s česnekem a kapary

18.11.2005 - Redakce Babinet
  • 340 g chřestu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • 1 lžíce kaparů (omytých a vysušených od nálevu)
  • šťáva z 1 pomeranče
  • sůl a čerstvě mletý pepř
Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. Chřest oloupejte, odstraňte dřevnatou spodní část, dejte do vroucí vody a vařte 3-4 minuty, dokud nezačne měknout. Chřest vyjměte a vysušte. Olej nalijte na plech a obalte v něm chřest. Takto olejem obalený chřest posypte česnekem a kapary. Dejte do trouby opéct na 8-10 minut, dokud chřest jemně nezhnědne a není uvařený. Polijte pomerančovou šťávou a podávejte horké!

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz