Babinet.cz  /  Recepty  /  Cukety opékané s jogurtovou omáčkou

Cukety opékané s jogurtovou omáčkou

1.11.2005 - Redakce Babinet
  • 250 g pšeničné krupice
  • 1/2 l vody
  • sůl
  • 1 kg cuket
  • 1/8 l olivového oleje
  • 5 černých oliv
  • 1 malý svazek bazalky
  • 1 rajče
  • 500 g nízko
tučného jogurtu, 1 lžíce zahuštěné smetany, cayenský pepřPřikrytou krupici namočíme na 5 hodin do vody. Osolíme, přivedeme do varu a vaříme na slabém ohni 10 minut. Z cuket odstraníme stopku a květní výhonek, očistíme, omyjeme a po délce nakrájíme na plátky o síle prstu. Na rozehřátém oleji je postupně opékáme na slabém ohni doměkka a zlatohněda. Rozpůlíme olivy, vypeckujeme a olivy nakrájíme nahrubo. Omytou a osušenou bazalku jemně nasekáme. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na kostičky. Do uvařené krupice zamícháme olivy, polovinu bazalky a rajčata. V jogurtu rozmícháme zahuštěnou smetanu, zbývající bazalku, osolíme a okořeníme cayenským pepřem. Na talíře upravíme krupici s opečenými cuketami a podáváme s jogurtovou omáčkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz