Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Brambory opečené a kořeněné

Brambory opečené a kořeněné

1.11.2005 - redakce Babinet.cz
  • 2 cibule, rozkrojené na čtvrtky
  • 5 cm velký kousek kořene zázvoru, jemně nasekaný
  • 2 stroužky česneku
  • 2-3 lžíce jemné karí pasty
  • 4 lžičky vody
  • 750 g nových brambor
  • 3 lžíce oleje
  • 1,5 dl nízkotučného bílého jogurtu
  • 1,5 dl smetany
  • 3 lžíce nasekané máty
  • olej
  • sůl
  • pepř

Do mixéru dejte cibuli, zázvor, česnek, karí pastu a vodu a pořádně rozmixujte. Pokud zůstanou na stěnách nerozmixované kousky, setřete je zpátky do mixéru a ještě jednou mixujte. Nakrájejte brambory na čtvrtky o velikosti 2,5 cm a osušte papírovým ubrouskem. V hluboké pánvi orzehřejte olej na 180 stupňů C. V menších dávkách za stálého míchání smažte brambory, dokud nezhědnou. Vyndejte je z pánve na papírové ubrousky a nechte okapat olej. Rozehřejte olej v hluboké pánvi, přidejte směs karí a cibule a jemně za stálého míchání opékejte 2 minuty. Přidejte jogurt, smetanu a 2 lžíce máty a dobře smíchejte. Přidejte opečené brambory a míchejte, dokud se brambory neobalí omáčkou. Vařte za občasného míchání dalších 5-7 minut, nebo dokud se neprohřejí a omáčka nezhoustne. Osolte a opepřete.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip