Babinet.cz  /  Recepty  /  Fazolové lusky s vaječnou omáčkou

Fazolové lusky s vaječnou omáčkou

1.11.2005 - Redakce Babinet
  • 500 g fazolových lusků
  • 70 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžička hladké mouky
  • 0,1 l hovězího vývaru
  • šťáva z 1/2 citronu
Fazolovým luskům odřízneme obě špičky lusků a odstraníme vlákna, potom je omyjeme a uvaříme v osolené vodě. Scedíme je a necháme okapat. Potom lusky překrájíme na menší kousky a vložíme je do rendlíku na rozpuštěné máslo. Osolíme a opepříme je a necháme chvíli prohřát. Mezitím ušleháme v hrnku žloutek, mouku, citronovou šťávu a hovězí vývar, ze kterého jsme sebrali tuk. Dáme do horké vodní lázně a za stálého míchání prohříváme tak dlouho, až je tekutina krémovitě hustá. Pak ji nalijeme na lusky, necháme chvíli na teple, aby nasákly omáčkou a podáváme k vařenému masu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip