Babinet.cz  /  Recepty  /  Čočka s bramborovým trhancem

Čočka s bramborovým trhancem

1.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g zázvorového kořene
  • 1 lžíce podzemnicového oleje
  • 125 g čočky
  • 1 lžíce kari
  • 1/4 l zeleninového vývaru
  • 500 g tykve
  • 150 g zhuštěné smetany
  • 1 lžíce jablečného octa
  • sůl
  • kayenský pepř
  • 400 g moučných brambor
  • 1/2 svazek zelené petrželky
  • 75 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 žloutek
  • sůl
  • bílý pepř
  • muškátový oříšek
  • 4 lžíce podzemnicového oleje
  • 2 lžíce sekaných bylinek
Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme. Oloupaný zázvorový kořen nastrouháme. V hrnci rozehřeme olej, vložíme cibuli, česnek, zázvor, čočku, kari a za stálého míchání na středním ohni opékáme asi 1 minutu. Podlijeme neslaným zeleninovým vývarem. Přikryjeme a vaříme na mírném ohni skoro doměkka. Mezitím oloupeme a omyjeme tykev a nakrájíme na kousky. Přidáme k čočce a vaříme dalších 10 minut. Přimícháme zahuštěnou smetanu a ocet. Osolíme a okořeníme kayenským pepřem. Přikryjeme a udržujeme teplé, dokud nepřipravíme trhanec. Omyté a neloupané brambory vaříme 20-30 minut. Vodu slijeme, brambory oloupeme, prolisujeme nebo rozšťoucháme. Z nevychladlých brambor, mouky, petrželky, žloutků, soli, pepře a muškátu vypracujeme těsto. Na pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje. Naneseme bramborové těsto, povrch uhladíme a paletou přtiskneme. Přikryjeme a pečeme na mírném ohni asi 10 minut, až je těsto na spodní straně pevné. Upečené těsto vidličkou roztrháme na malá sousta a na středním ohni za stálého míchání opečeme dokřupava. Trhanec s čočkou upravíme na talíře a posypeme sekanými bylinkami.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip