Babinet.cz  /  Recepty  /  Alsaský houbový koláč

Alsaský houbový koláč

24.2.2006 - Redakce Babinet
  • 50 g křehkého těsta (listkového)
  • 4 lžíce másla
  • 3 pokrájené cibule
  • 350 g hub (hřiby, smrže, ..)
  • lístky z jedné snítky tymiánu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 50 ml mléka
  • 50 ml smetany
  • 1 vejce a 2 žloutky
Troubu předehřejeme na 190°C (plyn 5) a vymažeme máslem koláčovou formu o průměru cca 23 cm. Těsto rozválíme a formu jím vyložíme. Necháme hodinu odpočinout. Do těstem vyložené formy vložíme 3 papírové ubrousky, naplníme formu rýží a dáme na 25 minut do trouby. Pak papír s rýží vyndáme a těsto necháme chladnout. Mezitím si v pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibuli, přikryjeme pokličkou a dusíme 20 minut. Vsypeme houby a tymián a dusíme dalších 10 minut, okořeníme dle chuti a hotovou směs rozprostřeme na korpus. Smícháme vejce, žloutky, mléko a smetanu a přelijeme jimi směs na korpusu. Pečeme 15 20 minut, až je povrch na omak tuhý.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz