Babinet.cz  /  Recepty  /  Jihočeský hubník

Jihočeský hubník

18.11.2005 - Redakce Babinet
  • 10 brambor
  • 2 hrsti sušených hub
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce tuku
  • 2,5 dl mléka
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • máslo
  • petrželka
Brambory uvaříme ve slupce, teplé oloupeme a necháme vychladnout. Houby namočíme do vody a necháme nabobtnat. Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme ji na tuku dozlatova, přidáme k ní namočené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a krátce podusíme až se voda odpaří. Studené brambory nakrájíme na plátky. Pekáček vymastíme, nejlépe sádlem, vysypeme strouhankou a dno vyložíme plátky brambor. Na ně dáme vrstvu podušených hub, překryjeme nakrájenými bramborami a postup opakujeme. Vrchní vrstvu budou tvořit brambory. Povrch poklademe plátky másla a dáme péci do trouby. Vejce rozšleháme v mléce, mírně je osolíme, vlijeme je na horké brambory a pečeme ještě asi 30 minut, až brambory zezlátnou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz