Babinet.cz  /  Recepty  /  Plněné vinné listy (Wara´ ´Inab Mahshi) masové

Plněné vinné listy (Wara´ ´Inab Mahshi) masové

10.3.2006 - Redakce Babinet
  • 1 kg vinných listů
  • vývar z masa nebo voda
  • 2-3 lžičky citrónové šťávy
  • jedlý olej
Náplň:
  • 1 kg zadního hovězího nebo jehněčího
  • 2 hrníčky rýže
  • sůl a pepř
Maso vybereme ne příliš libové nebo přidáme 1-2 čajové lžičky oleje do směsi (náplně). Ostrým nožem uřízneme stonky vinných listů (nevyhazujeme, dáme stranou, budou se hodit později na vyložení dna hrnce). Opatrně vytáhneme každý list a rozprostřeme jej na hladký povrch lesklou stranou dolů. Lžíci nádivky dáme na list ve směru žilek, nádivku vytvarujeme zhruba do tvaru tenké tužky asi 1 cm od kraje listu. Ohneme na konci, potom palcem a ukazováčkem přeložíme uprostřed a srolujeme. Když jsou všechny listy naplněné, naaranžujme je do hrnce přes stonky (které jsme na začátku uřízli), postříkáme malými kapičkami oleje. Podlijeme slanou vodou nebo vývarem a vaříme na mírném ohni asi 30 minut. Když je to hotovo, přidáme citrónovou šťávu, naaranžujeme na servírovací mísu a vyhodíme stonky. Zdroj: nekonečná studnice receptů Dadalova kuchařka

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz