Babinet.cz  /  Recepty  /  Těstoviny se špenátem a ricottou

Těstoviny se špenátem a ricottou

7.3.2006 - Redakce Babinet
  • 1 balení těstovin (dlouhé široké nudle)
  • 3 lžíce olivového oleje Bertolli Extra Vergine
  • 300 g listového nebo mraženého špenátu (zbaveného vody)
  • 500 g ricotty (tvarohu)
  • 125 g strouhaného parmezánu
  • 100 g očištěných hub (žampióny, hříbky)
  • muškátový oříšek
  • česnek
  • estragon
  • majoránka
  • 250 g tvrdého strouhaného sýra
  • sůl
  • mletý černý pepř
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus a slijeme. Vložíme je do pekáčku a zakapeme 1 lžící olivového oleje. Mezitím špenát zbavíme vody a v mixéru ho rozmícháme s ricottou, 3 lžícemi parmezánu, muškátovým oříškem, solí a pepřem. Do směsi vmícháme houby a polovinu strouhaného sýra, potom ji navrstvíme na těstoviny a posypeme zbytkem sýra. Zakapeme trochou olivového oleje a pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Podávat můžeme teplé i studené. Recept pochází z Toskánské kuchyně společnosti Bertolli.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip