Jidášův bramborový salát
600 g brambor (nejlépe červených), 150 g nakládané červené řepy (nejlépe kuličky), 25 až 30 g sušené houby Jídášovo ucho (po namočení asi 150 g), 3 vejce, sůl, případně jemně mletý černý pepř
Jídášovo ucho ponořte do studené vody a nechejte 2 až 3 hodiny nasáknout. Brambory omyjte a uvařte nad parou doměkka - asi 30 až 35 minut. Nechte chvíli vychládnout, oloupejte a pokrájejte na proužky.
Mezitím nakrájejte Jídášovo ucho na kousky - odřízněte tvrdší část. Pokrájenou houbu a kuličky či kousky červené řepy přidejte k bramborám.
Vejce uvařte natvrdo, ochlaďte studenou vodou a oloupejte. Dvě vejce pokrájejte a přidejte k bramborovému salátu, jedno vejce si nechte na ozdobu.
Salát osolte a případně opepřete.
Další recepty
-
Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník
Jak se všeobecně ví, muži dokážou v kuchyni leckdy kouzlit, ne nadarmo je většina šéfkuchařů...
-
Chalupářský boršč: Selská pochoutka s klobásou
Boršč je hustá polévka, která patří k ruské, ukrajinské i polské klasické...
-
Rybí filé na česneku. Rychlý a snadný pokrm, který ocení i děti
Ryby jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka, což je věc již všem známá....
-
Rebarborový ráj: Od dezertů po alkohol
A naše rebarborová jízda pokračuje dále. V úvodním prvním díle jsme se zaměřili na...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)