Babinet.cz  /  Recepty  /  Játrová omáčka

Játrová omáčka

13.3.2006 - Redakce Babinet
  • silnější plátek slaniny
  • 1 plátek jater
  • 1 menší cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 stroužek česneku
  • kmín
  • mletý pepř
  • majoránka
  • sůl
  • 2 hrnky vývaru
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, osmahneme na ní cibuli a přidáme umletá nebo naškrábaná játra. Podlijeme částí vývaru a podusíme. Ze sádla a mouky připravíme jíšku, zředíme ji zbylým vývarem, přidáme k játrům, posypeme kmínem a dobře povaříme. Do hotové omáčky přidáme pepř, sůl, prolisovaný česnek a rozemnutou majoránku. Chceme-li mít omáčku jemnější, pasírujeme ji sítem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz