Babinet.cz  /  Recepty  /  Opečené toasty z ricotty, jahod a balsamikového octa

Opečené toasty z ricotty, jahod a balsamikového octa

6.6.2007 - Redakce Babinet
  • 450ml čerstvých očištěných jahod
  • 3 lžíce jemného krystalového cukru
  • 1 lžíce uleželého balsamikového octa + víc na pokapání
  • 3 čerstvé lístky bazalky natrhané
  • 6 ks tenkých plátků opečeného toastového chleba neutrální chuti potřeného máslem
  • 120ml čerstvého sýra ricotta
  • čerstvě nahrubo pomletý černý pepř
Posekat jahody na větší kousky a vložit je do skleněné, nebo keramické mísy. Přidat cukr, balsamikový ocet a bazalku. Jemně promíchat a nechat chutě prolnout asi 15-20min. Jemně potřít opečené toasty šťávou z jahod a potom 1 lžící ricotta a jednou lžící naložených jahod. Pokapat každý toast zbytkem šťávy z jahod a posypat pepřem. Ihned podávat. Zdroj: ráj gurmánů Labužník.com

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz