6 hrušek, 120 g cukru, trocha vody, kousek vanilkového lusku, 2 žloutky, 1/2 l mléka, 40 g hladké mouky, 100 g cukru, hrozinky a mandle.
Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a dusíme na troše vody zasypané cukrem. Hotové srovnáme do misek a necháme vychladnout.
Krém: do mléka přidáme cukr, vanilku (lusk vanilky podélně rozpůlíme a nožem seškrábneme dřeň) a žloutky. Postavíme na oheň a hned vmícháme mouku. Necháme zhoustnout a pak v kotlíku šleháme do vychladnutí. Do studeného krému vmícháme předem namočené hrozinky a sekané mandle.
Krémem zalijeme připravené hrušky a podáváme.
-
Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník
Jak se všeobecně ví, muži dokážou v kuchyni leckdy kouzlit, ne nadarmo je většina šéfkuchařů...
-
Chalupářský boršč: Selská pochoutka s klobásou
Boršč je hustá polévka, která patří k ruské, ukrajinské i polské klasické...
-
Rybí filé na česneku. Rychlý a snadný pokrm, který ocení i děti
Ryby jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka, což je věc již všem známá....
-
Rebarborový ráj: Od dezertů po alkohol
A naše rebarborová jízda pokračuje dále. V úvodním prvním díle jsme se zaměřili na...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)