Babinet.cz  /  Recepty  /  Hrušky se studeným krémem

Hrušky se studeným krémem

28.9.2007 - Redakce Babinet
6 hrušek, 120 g cukru, trocha vody, kousek vanilkového lusku, 2 žloutky, 1/2 l mléka, 40 g hladké mouky, 100 g cukru, hrozinky a mandle. Hrušky oloupeme, rozkrojíme, vyjmeme jádřinec a dusíme na troše vody zasypané cukrem. Hotové srovnáme do misek a necháme vychladnout.
Krém: do mléka přidáme cukr, vanilku (lusk vanilky podélně rozpůlíme a nožem seškrábneme dřeň) a žloutky. Postavíme na oheň a hned vmícháme mouku. Necháme zhoustnout a pak v kotlíku šleháme do vychladnutí. Do studeného krému vmícháme předem namočené hrozinky a sekané mandle.
Krémem zalijeme připravené hrušky a podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz