Babinet.cz  /  Recepty  /  Hrušky pod sklem

Hrušky pod sklem

18.9.2007 - Redakce Babinet

 

  • 2 hrušky
  • 1 a 1/2 dl bílého vína
  • trocha cukru
  • 4 g želatiny
Hrušky oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme jádřince. V troše vody je krátce podusíme, necháme okapat a vychladnout. Želatinu vložíme do studené vody, až změkne, vymačkáme ji, v troše horké vody rozpustíme a vmícháme do vína, do kterého jsme přidali trochu cukru. Pokud použijete práškovou želatinu, připravte ji podle návodu na obalu. Hrušky rozložíme do čtyř misek a zalijeme želatinou. Necháme vychladit.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz