na 30 kusů:
2 vejce, 60 g cukru, 70 g polohrubé mouky
Žloutky třeme se dvěma třetinami cukru do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme zbytek cukru. Sníh lehce vmícháme do pěnové hmoty a jen lehce přendáváme, netřeme. Nakonec poprašujeme moukou a převracíme. Směs naplníme do pytlíku a na vymazaný a posypaný plech stříkáme piškoty nebo kulaté koláčky. Sítkem posypeme povrch jemným pískovým cukrem a piškoty necháme zaschnout. Tak se při pečení neroztékají. Pečeme je v mírně předehřáté troubě, a hned jak plech vyjmeme, odřízneme piškoty širokým nožem.
Můžeme je udělat do zásoby. Hodí se dětem jako zákusek nebo jako základ různých lehčích moučníků.
-
Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
Pašijový nebo-li svatý týden pokračuje, kdy toto období se značně projevuje také v kuchyni, jelikož...
-
Tradice na talíři: Velikonoční recepty z české kuchyně
Velikonoce jsou časem nových začátků, jarního probuzení, a často také rodinných setkání...
-
Velikonoce po francouzsku: ozvláštněte sváteční tabuli snadno a stylově
Nudí vás tradiční velikonoční recepty bez nápadu, ale nechcete na poslední chvíli...
-
Strava na Zelený čtvrtek: Oživení tradice
Před sebou máme Zelený čtvrtek. V tento den se má jíst především zelená strava, a to od...
Oblíbené recepty
- Připravte si doma skvělé kari jako z indické restaurace
- Přezrálé banány nevyhazujte! Upečte z nich lahodnou buchtu
- Připravte se na jaro včas. Velikonoční pečeně na rozmarýnu. Tradiční chuť po řadu generací
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Krémová květáková polévka patří na sváteční stůl. Jeden talíř nikdy nestačí!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)