Babinet.cz  /  Recepty  /  Malicherné hrušky

Malicherné hrušky

10.5.2006 - Redakce Babinet
  • 4 menší nebo 2 větší hrušky
  • 5 lžic sýra riccota
  • patero koření: skořice, pomerančová kůra, fenykl, anýz, pepř, nebo postačí skořice a trocha bílého pepře
  • lžíci smetany ke šlehání a špetička soli
Hrušky nakrájíte na kostky. Na pánvi rozehřejete trošku olivového oleje, přihodíte hrušky a 3 minuty osmahnete. Přidáte sýr riccota, smetanu, sůl a koření. Promícháte, 5 minutek podusíte a je hotovo. Malicherné hrušky podávejte lehce posypané mletou červenou paprikou. Tip: Patero koření jsem ulovila při naší loňské návštěvě Egypta. Uvedené ingredience jsou krásně najemno pomleté a koření se vyznačuje výraznou skořicovou vůní. Přidává se však do sladkých i do slaných pokrmů. Výborně se hodí k pečenému kuřeti a k exotickým zeleninovým pokrmům.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz