Babinet.cz  /  Recepty  /  Jemný mousse z mascarpone se sorbetem z ananasu, pečené čokoládové sufflée s melounovým purée

Jemný mousse z mascarpone se sorbetem z ananasu, pečené čokoládové sufflée s melounovým purée

4.4.2006 - Redakce Babinet
  • 10 g čokolády
  • 2 vejce
  • 2 dcl smetany
  • 10 g cukru
  • 10 g vanilkového pudinku
  • 1 g vanilkové esence
  • 20 g ananasového sorbetu
  • 1 g máty
  • 1 g želatiny
  • 20 g medového melounu
  • letité aceto balsamico
Z rozehřáté čokolády a vyšlehaného mascarpone vyrobíme lehký mousse, který necháme ztuhnout v lednici asi 1 hodinu. Na čokoládové sufflée potřebujeme kvalitní čokoládu bez tuku, kterou přidáme do vyšlehaných vajec s krystalickým cukrem. Před podáváním pečeme tak, aby sufflée zůstalo uprostřed tekuté a horké. Z rozmixovaného medového melounu a pudinku uděláme purée. Při podávání dozdobíme čerstvým ovocem a zmrzlinou. Místo omáčky použijeme staré aceto balsamico. Jelikož je velmi silné, tak jen pár kapek, aby nepřehlušilo chuť celého dezertu. Doporučené víno: Pineau des Charentes 5 ans rouge, Chatau de Beaulon, Cognac Francie. Recept doporučuje cateringová firma MaxiService.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz