Babinet.cz  /  Recepty  /  Tvarohový krém s jáhlami

Tvarohový krém s jáhlami

13.3.2006 - Redakce Babinet
  • 80 g nesolených pistácií
  • 400 g směsi rybízu, malin, borůvek a lesních jahod
  • 400 g nízkotučného tvarohu
  • 200 g nízkotučného jogurtu
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 vanilkový lusk
  • 100 g ovocného cukru
  • 200 g vařených jáhel
Na suché pánvi lehce opražíme pistácie a necháme vychladnout. Ovoce přebereme a zbavíme stopek. V míse hladce utřeme tvaroh s jogurtem a citronovou šťávou. Vanilkový lusk podélně nakrojíme, rozevřeme a nožem vyškrábeme dřeň. Přimícháme do tvarohu a šleháme do pěny. Nejprve zamícháme vařené jáhly a nakonec ovoce. Naplníme do skleněných pohárků, přikryjeme a chladíme nejméně 2 hodiny.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz