Babinet.cz  /  Recepty  /  Slavnostní sherry krém

Slavnostní sherry krém

13.3.2006 - Redakce Babinet
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 50 g moučkového cukru
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 3 listy želatiny
  • 1/8 l sherry
  • 1/4 l šlehačky
  • 1 lžíce pistácií
Žloutky, sůl, cukr a citronovou šťávu ušlehejte do pěny. Želatinu nechte nebobtnat ve studené vodě. Vodu lehce vymačkejte a při mírné teplotě želatinu rozpusťte. Sejměte z plotny a smíchejte se sherry, nalijte do žloutkového krému a dobře zamíchejte. Krém přikryjte a asi 20 minut chlaďte, dokud nezačně tuhnout. Občas zamíchejte. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zvlášť 1/8 l šlehačky do tuha. Vmíchejte do žloutkového krému. Naplňte skleněné poháry, přikryjte a chlaďte. Zbylou šlehačku ušlehejte do tuha krátce před podáváním a dezert ozdobte. Pistácie rozsekejte a nasypte navrch.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz