Babinet.cz  /  Recepty  /  Sladké rýžové krokety

Sladké rýžové krokety

24.2.2006 - Redakce Babinet
  • 0,5 l mléka
  • 100 g rýže
  • 40 g kandovaného ovoce
  • 1 lžíce rumu
  • 50 g cukru
  • 1 lžička strouhané pomerančové nebo citronové kůry
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce mouky
  • 2 vejce
  • 4 lžíce strouhanky
  • sůl
  • olej
  • moučkový cukr
Přebranou rýži nasypeme do většího množství vroucí vody. Jakmile se počne vařit, vodu slijeme. Ocezenou rýži dáme do rendlíku, zalijeme teplým mlékem, přidáme špetku soli a na mírném ohni vaříme do měkka. Mezitím drobně nakrájíme kandované ovoce a zalijeme rumem. Do uvařené prochladlé rýže přidáme cukr, strouhanou pomerančovou nebo citronovou kůru, kandované ovoce a 2 žloutky. Hmotu dobře promícháme, necháme vychladnout a z vychladlé hmoty utvoříme asi 12 kroket, které obalíme postupně v mouce, vejcích a strouhance a usmažíme dozlatova v rozehřátém oleji. Smažené krokety pocukrujeme a teplé podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz