Babinet.cz  /  Recepty  /  Čokoládové lanýže

Čokoládové lanýže

11.12.2006 - Redakce Babinet
asi 50 kousků: 70g smetany ke šlehání, 100g másla, 60g cukru (může být i méně), 200g kvalitní čokolády, 2 lžíce likéru dle vlastní volby, kakaový prášek na obalení (zhruba 3 lžíce) 1. Do malého kastrůlku odvažte smetanu, máslo a cukr. Za stálého míchání zahřívejte na středně silném ohni, avšak jen do okamžiku, než se cukr i máslo rozpustí. Pak ihned odstavte, přidejte najednou všechnu nalámanou čokoládu a vařečkou míchejte, dokud se všechna dobře nerozpustí. Nakonec ještě vmíchejte likér a hmotu uložte do druhého dne do chladu. 2. Rozložte na sebe dva nebo tři obyčejné papírové ubrousky a na ně doprostřed prosejte kakaový prášek. Lžičkou odkrajujte z dobře ztuhlé lanýžové hmoty menší kousky, bleskově je poněkud zaoblete konečky prstů a vzápětí obalte v kakau. Jde to velmi snadno, když střídavě nadzvedáváte všechny čtyři okraje ubrousků a nutíte tak kuličky putovat kakaovým práškem. Oklepejte a přendejte do malých papírových košíčků. 3. Před snědením ostatními braňte vlastním tělem a před rychlou zkázou chraňte chladem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz