Babinet.cz  /  Recepty  /  Vdovské pusinky

Vdovské pusinky

15.11.2005 - Redakce Babinet
  • 2 bílky
  • 150 g cukru
  • 120 g mandlových třísek
  • 120 g hořké čokolády
Na přípravu použijeme nejlépe kovovou mísu s kulatým dnem, v ní se neusazuje nic v rozích a dobře odvádí teplo. Mísu dáme nejprve na gumový kroužek nebo do menšího hrnce na pracovní plochu. Bílky ušleháme na sníh. K tomu pomalu přisypáváme cukr, jednu lžíci cukru ponecháme stranou. Šleháme, až je hmota matně lesklá a tvoří měkké špičky. Mandlové třísky rozprostřeme na plechu a posypeme zbylým cukrem. Troubu nastavíme na 250 stupňů Celsia. Mandle v ní orestujeme do zlatohněda, vyjmeme a vysypeme na fólii. Čokoládu nastrouháme najemno a smícháme s teplými mandlemi. Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia. Plech vymastíme. Sněhovou hmotu v míse dáme do teplé vodní lázně, stále šleháme metlou, až je hmota tuhá a matná. Mísu vyjmeme a vmícháme mandlovou směs. Dvěma lžičkami dáváme na plech malé hromádky. Dáme do trouby a pečeme asi 15 minut. Pusinky smějí mít ještě měkké jádro, protože se dodělají při chládnutí.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip