Babinet.cz  /  Recepty  /  Marinovaná ryba suši

Marinovaná ryba suši

11.10.2005 - Redakce Babinet
  • 500 g rybího filé
  • 2 čerstvé zelené papriky
  • 3 svazečky ředkviček
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžičky cukru
  • špetka Glutasolu
Omáčka:
  • 2 lžíce strouhaného křenu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce dezerního vína
  • 1 lžíce oleje
Rybí filé ve větších kusech vložíme do osolené vařící vody, přidáme 1 lžíci citrónové šťávy, mírně povaříme asi 10 minut a ochladíme ve studené tekoucí vodě. Vařené maso osušíme a nakrájíme příčně na velmi tenké proužky. Ty pak uspořádáme na mísu, přikryjeme fólií z alobalu a necháme vychladit v chladničce. Obložení připravíme tak, že oprané ředkvičky nastrouháme na hrubším struhadle a očištěné zelené papriky nakrájíme na tenké, krátké nudličky. Přidáme sójovou omáčku, Glutasol, cukr a citrónovou šťávu, promícháme a dáme do pěti misek. Omáčku připravíme tak, že nastrouhaný křen promícháme s dezertním vínem, sójovou omáčkou a olejem. Dáme zvlášť do ponořovacích misek. Jednotlivé kousky rybího masa si každý stolovník namáčí do omáčky a k tomu si přidává zeleninu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz