Babinet.cz  /  Recepty  /  Banánová bábovka s rumem

Banánová bábovka s rumem

15.10.2009 - Redakce Babinet
  • 500 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • 250 g cukru
  • 2 banány Chiquita
  • 1 prášek do pečiva
  • 8 lžic smetany ke šlehání
  • tuk a strouhanka na vymazání a vysypání formy
  • rum a čokoládová poleva
Příprava: V menší misce utřeme máslo s cukrem žloutky do pěny. Z vaječných bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme smetanu a utřené máslo s cukrem a žloutky. Do takto připraveného těsta zlehka zapracujeme sníh z bílků. Bábovkou formu vymastíme tukem a vysypeme strouhankou. Vlijeme do ní těsto a v předehřáté troubě jej pečeme cca 35 minut. Bábovku po upečení vyklopíme z formy a necháme chvíli zchladnout. Bábovku propícháme špejlí a přes vzniklé otvory nalijeme do bábovky rum – množství záleží na každém, podle toho, jak chce mít bábovku opilou. Na závěr rozpustíme čokoládovou polevu, bábovku jí polijeme a necháme zaschnout. Tipy a triky: • Šlehání sněhu – dobře vyšlehaný sníh poznáme podle toho, že sníh z mísy nevypadne, když mísu se sněhem překlopíme dnem vzhůru. Sníh do těsta vmícháme velmi opatrně, lehce a krátce. Jinak se nám může stáže, že sníh „spadne“ a těsto nebude kypré a nadýchané. • • Aby byla čokoládová poleva lesklá, přidejte do rozpuštěné čokolády trochu oleje. Soutěžte s Chiquitou a vyhrajte krásné ceny!

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip