Bleskový koláč
Na těsto:
300 g másla
150 g moučkového cukru
špetka soli
5 vajec
300 g hladké mouky
1 kypřící prášek do pečiva
100 g oloupaných mletých mandlí
Na posypáníÍ:
100 g oloupaných nasekaných mandlí
50 g oloupaných na plátky nakrájených mandlí
100 g moučkového cukru
1.Do našlehaného másla za státého šlehání přisypáváme cukr a vanilkový cukr.Postupně přimícháváme vejce.Mouku,Kypřící prášek a sůl přesejeme.Vmícháme mleté mandle a na středním stupni šlehače za státého šlehání pomalu přisypávámedo těsta.poté dáme těsto do vymazaného a vysypaného plechu (cca 30x 40 cm)
2.na posypání: Mandle smícháme s cukrem a posypeme těsto. Dáme péct do předhřáté trouby. ELEKTRICKÁ TROUBA:180 oC HORKOVZDOŠNÁ TROUBA:160 oC PLYNOVÁ TROUBA:STUPEŇ 2-3 DOBA PEČENÍ:CCA 35 MINUT 3.Po vychladnutí nakrájíma na řezy.
Další recepty
-
Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
Pašijový nebo-li svatý týden pokračuje, kdy toto období se značně projevuje také v kuchyni, jelikož...
-
Tradice na talíři: Velikonoční recepty z české kuchyně
Velikonoce jsou časem nových začátků, jarního probuzení, a často také rodinných setkání...
-
Velikonoce po francouzsku: ozvláštněte sváteční tabuli snadno a stylově
Nudí vás tradiční velikonoční recepty bez nápadu, ale nechcete na poslední chvíli...
-
Strava na Zelený čtvrtek: Oživení tradice
Před sebou máme Zelený čtvrtek. V tento den se má jíst především zelená strava, a to od...
Oblíbené recepty
- Připravte si doma skvělé kari jako z indické restaurace
- Přezrálé banány nevyhazujte! Upečte z nich lahodnou buchtu
- Připravte se na jaro včas. Velikonoční pečeně na rozmarýnu. Tradiční chuť po řadu generací
- Krémová květáková polévka patří na sváteční stůl. Jeden talíř nikdy nestačí!
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)