Babinet.cz  /  Recepty  /  Mandlový cake na pesach

Mandlový cake na pesach

16.3.2006 - Redakce Babinet
pro středně velkou formu na pečení je třeba:
  • 4 celá vejce
  • 250 g krystalového cukru
  • trochu třešňové nebo citronové šťávy
  • nastrouhaná citronová kůra
  • 250 g mletých mandlí nebo ořechů
Formu na pečení je nutno důkladně vymazat olejem a vysypat strouhanými mandlemi nebo ořechy. Pochopitelně ještě lépe se hodí vytvarovat do formy originální papír na pečení. V žádném případě se však bílek neodděluje od žloutku a nešlehá se z nich tuhý sníh, protože to by vedlo k přílišnému vyběhnutí nakynutí bábovky, a následkem toho, že se bábovka uprostřed propadne Postačí tedy, dobře našlehat celá vejce a poté je se všemi dalšími přísadami důkladně promísit. Těstem naplnit vhodně připravenou formu. V předem předehřáté troubě při mírné teplotě asi 60 - 75 minut péci. Špičatou dřevěnou špejlí nebo kovovou jehlicí na pletení zkontrolujte ke konci procesu pečení, jestli se těsto již nelepí a neulpívá na dřívku nebo jehlici. Potom bábovku ihned vyjmeme z trouby, jinak by příliš "vyschla". Na přípravu kulatého, většího dortu vezmeme dvojnásobné množství všech přísad. Nebo vezmeme trojnásobné množství všech přísad a pečeme najednou 3 cakes. Dobře snášejí i zamrazení do mrazáku. Jde o košer recept z překladu "Košer kuchařky" Marcely Sidonové.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip