Babinet.cz  /  Recepty  /  Medové jidášky

Medové jidášky

16.3.2006 - Redakce Babinet
  • 40 g droždí
  • neplný hrnek mléka
  • 2 lžíce cukru
  • 2 žloutky
  • 500 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 100 g tekutého medu
  • špetka soli
  • vejce na potření a med na pomazání
Z droždí, cukru, trochy mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek. V míse utřeme máslo s medem a žloutky. Přidáme mouku se špetičkou soli, zbylé mléko a kvásek. Zpracujeme, až se nechytá nádoby ani vařečky (dobře se zpracovává v robotu) a necháme kynout. Vykynuté těsto vyválíme asi na 1 cm a vykrajujeme kolečka. Klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Potřeme rozšlehaným vejcem, špejlí nebo vidličkou několikrát propíchneme. Necháme ještě na plechu asi 20 minut kynout a upečeme v předehřáté troubě. Před podáváním mažeme medem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip