Babinet.cz  /  Recepty  /  Florentský koláč

Florentský koláč

7.3.2006 - Redakce Babinet
  • 2 vejce
  • 2/3 šálku cukru
  • nasekaná kůra ze 2 pomerančů
  • lžíce pomerančové šťávy
  • 1 šálku olivového oleje Bertolli Extra Vergine
  • 2 lžíce olivového oleje Bertolli Extra Vergine
  • 1,5 šálku plnotučného mléka
  • 2,5 šálku polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • sůl
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. V míse vyšleháme vejce s cukrem, pomerančovou kůrou a šťávou. V jiné míse důkladně smícháme olivový olej s mlékem. Do další mísy vložíme prosátou mouku, prášek do pečiva a špetku soli. K mouce přidáme olivový olej s mlékem a vaječnou směs a vymícháme do hladka. Pečící formu vymažeme olejem a vysypeme moukou, přebytečnou mouku odstraníme. Těsto nalijeme do formy a jeho povrch uhladíme stěrkou. Pečeme 20-25 minut dozlatova. Koláč vychladíme na odkládací mřížce, krájíme na čtverečky a podáváme s toskánským dezertním vínem Vin Santo. Recept pochází z Toskánské kuchyně společnosti Bertolli.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz